Captivating sanctuary found at the Lookout House

The clients of this incredible home chose to retain the eccentric 1979 structure of the Fairfield County, Connecticut property. They commissioned Ike Kligerman Barkley Architects to do a gut renovation and extension. The original pyramid form of the house, which is centered on an open-plan double-height living space surrounding an indoor pool, was lightened and simplified with a contemporary material palette (including bamboo, bluestone, and glass tile) and a new lighting program. A glass bridge ”an architectural synapse that clearly differentiates old from new” connects the main house to the master suite. Like the original structure, the new suite is a large volume enclosing a smaller one, in this case a freestanding cube, finished in claro walnut, that divides the sleeping and bath areas.