A magical oasis found in the Rainbow House

The Rainbow House is a magical oasis on a busy road of West London filled with people and noise. When you step through its front door, you enter a parallel universe of fun, color, movement and sensuality, leaving the ordinary world far behind.

This sensational house has been designed by Ab Rogers Design in collaboration with DA. Studio; it is a living artwork in which every corner offers a unique and magical discovery. In the master bedroom, a circular bed rotates into position so that you can look out any window. A trap door in the floor pops open to reveal a slide that zips you down to the living room below, where an over-sized sofa creates a 12 x 8 meter soft piazza for playing, sleeping and living.

These surprising and disparate elements unite into one composition around a central spiral staircase. This bespoke fiberglass and steel fabrication passes through the full spectrum of the rainbow as it rises through the house. At each storey, its hue spreads out and influences the color of that floor, creating a visual rhythm on a vertical axis. Sun pours down through skylights at the very top of the house, drenching the staircase in light and bringing it to life.

“For me this is as much a sunshine house, as the rainbow house. It’s an exhilarating burst of energy on a tough street, in a tough part of town, at a tough time. It shows that magic is still possible in design. It’s impossible not to step inside this playful world without losing your preconceptions and you can’t leave it without a smile.” — Deyan Sudjic, director of the Design Museum, London, England.

The Rainbow House, London from Ab Rogers Design on Vimeo.