Stunning renovation in the Cape Winelands

The project is a renovation of two existing structures on a farm; a 1920’s house and a barn dating from the 18th century. Designed by Van Der Merwe Miszewski Architects, the home is located in the heart of the Franschhoek Valley in the Cape Winelands, South Africa. The scope of this project included the re-utilization of the barn, which is centrally located on the site and is surrounded by several magnificent and ancient Oak trees. The barn itself was repaired and inhabited to form the heart of the home – being the living, dining and cooking spaces. The long facades are covered with verandahs; one open and planted and the other covered over.

Two additional wings of accommodation have been placed adjacent to the barn (at the short ends) containing the private spaces such as the bedrooms and bathrooms, creating an enclosed external space ‘the WERF’. The WERF provides; (in 2 areas, which are separated by a level change, an arbor and a water feature), private open space and motorcar access. A long pool separates the barn from the vineyards, which together with new paddocks, surround the new house.

Visit Van Der Merwe Miszewski Architects website here.

Maison-19-1 Kindesign

Maison-22-1 Kindesign

Maison-17-1 Kindesign

Maison-18-1 Kindesign

Maison-20-1 Kindesign

Maison-21-1 Kindesign

Maison-23-1 Kindesign

Maison-15-1 Kindesign

Maison-16-1 Kindesign

Photos: Van Der Merwe Miszewski Architects