Shipping Container House deep in the mountains

Shipping Container House is located in Nederland, Colorado designed by architects Studio H:T. This project questions the need for excessive space and challenges occupants to be efficient. Two shipping containers saddlebag a taller common space comprising a total of 1,517 square feet of living space and connects local rock outcroppings to the expansive mountain ridge views. The containers house sleeping and work functions while the center space provides entry, dining, living and a loft above. The loft deck invites easy camping as the platform bed rolls between interior and exterior. The project is planned to be off-the-grid using solar orientation, passive cooling, green roofs, pellet stove heating and photovoltaics to create electricity.

Visit the website of architects Studio H:T here.

Photos: Braden Gunem