Beach house with Santa Monica Mountain views

This gorgeous contemporary beach house is located on a narrow beachfront lot in Malibu, California. The home was purchased by a Los Angeles family who was drawn to the quiet neighborhood and compelling ocean views. Needing a major overhaul, the home was remodeled by San Diego firm Safdie Rabines Architects. The renovation took four years to complete, with only two of the home’s original main walls being preserved. The remodel helped to capitalize on the incredible ocean and mountain views at either ends of the property.

The entrance to the home features a three-story glass atrium running along the east side of the residence to enable light to penetrate deep into the interior space of the narrow property. To allow for privacy and shade, an indoor trellis was incorporated into the design of the home, comprised of horizontal teak slats. Bamboo was planted just outside the window to allow for additional privacy.

The oceanfront elevation was designed as one large space with a living room and a slightly raised dining and kitchen areas in order to allow for unobstructed views of the beach. All three spaces spill out onto the outdoor deck and pool area. Accents of blue throughout the kitchen and dining areas reflect the ocean. The architects wished to blur the line between the indoors and outdoors by use of limestone flooring on the terrace, throughout the first floor, as well as the bathroom, fireplace surround and as chiseled blocks for the walls in the interior that extends out to the exterior.

This additional building in the front of the property hosts a guest suite, spa, gym and the garage.