Refurbished old rustic barn home in Spain

In Girona, almost on the border of France, rests this old rustic barn that has been refurbished. During its reform, the objective was to respect and preserve the original character of the home, yet ended up being a home that was made to measure. Its owners are a married couple from Barcelona, who desired to have a comfortable and cozy atmosphere and keep the aesthetics in harmony with nature. The house was not to protrude but to adapt to this privileged place. The structure was restored by reinforcing with beams and other materials from demolition stores. The result is a spacious house with four rooms and two floors with their respective bathrooms and a discreet guest pavilion annex.

The ground floor is an open space, with a spacious kitchen, office, reception room and a guest bedroom. The top floor houses a very bright and sunny living room and three bedrooms. Warm wooden floors were installed on the top floor, while on the bottom floor is grey polished cement, which give a very modern touch.

Decorator Gemma Matoes who owns the design store, Taller dels Somnis, was responsible for translating many of the ideas of the owners. “We did many custom-made furnishings, mostly from recycled items”. Being in harmony with the environment and how the house was going to appear from the outside were the major concerns of the owners. Therefore, the choice of materials, the carpentry, which was inspired by traditional models of the country houses and the colors were conditioned by this idea. The result is a reflection of this philosophy, a balanced mixture of Empord√† tradition and influences from Provence, in whose style also inspired this house.