Luxuriously modern Colorado mountain home

Willoughby Way Residence is a luxurious contemporary home that honors its site on Red Mountain in Aspen, Colorado, designed by Charles Cunniffe Architects in conjunction with interior designer firm Pembrooke & Ives. With heavy timbers and stone to anchor the home onto its site, large expanses of glass help to encompass stunning the mountain views and brings into plenty of natural light. A mix of modern and mountain was created by combining clean line with spare natural materials. The beams are 120-year old recycled timbers from an old apple factory in Washington. By mixing the solidness of the materials with the transparency of the glass, a play of new and traditional was created.

To not detract from the view, the designers did not introduce too many materials in the home. When selecting the color palette, they took cues from the home’s architecture, which ranges from creamy beiges to chocolate browns. The beige and gray tones of the great room’s stonework inspired a rug in similar hues, while the dark stain of the antique beams is referenced in furnishings like the dining room table and chairs. They incorporated a lot of winter whites, organic shapes and only natural materials into the design scheme. Indirect lighting was selected to make the spaces glow, where lights play off materials on the walls to gain a sense of warmth. Solid hues showcase the clean lines of the furnishings, while rich, textured textiles create a sense of balance. Cashmere, wool, mohair and suede keeps the home feeling very warm and luxurious.