Modern elegance displayed in spacious Valencia flat

With magnificent views and wide luminosity, the house Ciudad de las Ciencies is situated in a privileged area of Valencia, Spain. Designed by Valencia-based architecture studio +Quespacio, the contemporary apartment is comprised of 1,345 square feet (125 square meters) of living space. The project has strict budget constraints, so many of the existing spaces were maintained. Only a few partition walls were eliminated, reducing the bedrooms from three to two and extending the living room.

Here is a description of the project from the architects, “The entry lobby presents a photography exposition that shows various historical moments from people of Afro-Caribbean heritage. It’s been created to be change with the times. In the living room the large windows are maximized so natural light can flood the room. The central point in the contemporary room is the big red flower lamp from Lucent that marks the color palette: green, red and grey – combined with the powerful white. In the living room we can see three different areas all with a special eye for commodity combined with a modern design. A dining area can be found behind the sofa; here you can find a glass table combined with steel legs that contrast with the white chairs. In the chill out zone the red carpet contrasts with the grey chaise lounge used for reading.

“Outside the terrace shows us something totally different, fulfilling the aim to make every room different with its own style. The kitchen is more minimalistic applying for a timeless design with colors grey, white and black. Appliances are integrated gently in the kitchen cupboards. The main bedroom shows a bamboo headboard, lit by LED lights. In the bathroom the little space uses a blackboard stone that contrasts with the lacquered furniture.”

Photos: Araski Kuro and David de Cualiti